Bij de Europese Kampioenschappen badminton in het Deense Kolding zijn Eefje Muskens en Selena Piek in het vrouwendubbel er niet in geslaagd de halve finales te bereiken. Muskens en Piek verloren van het Russische koppel Chervyakova/Morozova.

Na ruim zeven maanden blessureleed kon het Nederlandse badmintonduo Eefje Muskens en Selena Piek eindelijk weer deelnemen aan een toernooi op niveau. Tijdens de Europese kampioenschappen in het Deense Kolding betraden Muskens en Piek (als vijfde geplaatst) de arena en wisten toch nog door te dringen tot de kwartfinales. Hier namen zij het op tegen het als vierde geplaatste Russische duo Anastasia Chervyakova en Olga Morozova.

Het werd een ware slijtageslag, die na ruim 80 minuten spelen werd gewonnen door de Russinnen met 21/19, 16/21 en 14/21.

Muskens en Piek hadden in de achtste finales overtuigend het Franse koppel Lorraine Baumann en Audrey Fontaine verslagen met 21/10 en 21/11 en een ronde eerder waren ook Delphine Delrue en Lea Palermo (Frankrijk) niet tegen het Nederlandse koppel opgewassen. Muskens en Piek wonnen met 19/21, 21/13 en 21/16.

Voor Muskens en Piek hield het EK na de kwartfinale op maar toch kijken ze, na een lange tijd uit het wedstrijdritme te zijn geweest, met lichte trots terug op dit EK.

Selena Piek: “Natuurlijk ga je voor de medailles. Ik ben zeker teleurgesteld maar ik denk dat we blij mogen zijn dat we er stonden. Vorige week heb ik nog een terugval gehad en drie trainingen moeten schrappen en dat we hier dan 80 minuten staan te spelen daar mogen we best een beetje trots op zijn.”

Eefje Muskens: “Ja, uiteraard is het nu balen. We gingen voor een medaille maar het zat er nog niet in. Tegelijkertijd zijn we weer blij dat we hier na al die tijd konden staan!”